Tarotpraktijk Aiwendil

 
HomeAgendaHistorieInfoF.A.QOver mijContact  

 

Lotti van Buuren en Aiwendil

Ik ben geboren in 1968 in Amsterdam in een multicultureel gezin. Mijn ouders komen uit Suriname en Indonesië gaven mij de boodschap mee dat er vele manieren zijn om naar het leven te kijken en het te ervaren. Ze leerden me het respect voor voorouders en gaven me mee dat er meer is tussen hemel en aarde. Mijn ouders zelf deden daar niet veel mee; ze gaven me echter wel de basis om spiritueel te kunnen groeien.

Het leven is een eindeloos pad dat je moet ervaren. Als ervaren tarotlezeres, coach en counsel ik mensen bij het oplossen van problemen die het leven soms geeft. Ik heb ruim 16 jaar ervaring in het leggen van tarot en heb vele mensen geholpen bij het oplossen van grote en kleine problemen. Het oplossen van problemen is mijn passie. Ik heb het jaren gedaan in het laboratorium waar ik als researchanalist weefsels heb onderzocht en onder andere op zoek ging naar de oorzaak van ziektes. Maar eind 2006 kreeg ik de behoefte om meer te gaan werken MET mensen in plaats van voor mensen. Dus maakte ik de overstap van researchanalist naar voltijds tarotlezeres.

In 1992 kreeg ik voor mijn verjaardag een tarot-deck. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik volgde verschillende cursussen en opleidingen. Zodoende begon ik me te verdiepen in de wereld van de tarot. Ik ging voor vrienden en kennissen leggingen doen en ik leerde al snel mijn intuïtie en mijn levenservaring te gebruiken om mensen te helpen bij het oplossen van problemen. In de loop van de jaren werd ik me bewust dat ik, dankzij mijn achtergrond, mensen van verschillende culturen en levensopvattingen kon helpen.
De laatste jaren ben ik mijn gaven en kunde als ingewijd Druïde meer gaan ontwikkelen, en merk ik dat ik daardoor ook mijn krachten als medium en fotolezeres ben gaan gebruiken tijdens mijn werk als tarotist en coach; verder heb ik erg veel zelfstudie gedaan en onderzoek op internet verricht. Zo groei ik steeds verder zodat ik u beter kan helpen bij het oplossen van problemen en blokkades.

Opleidingen en cursussen:

 • HBO opleiding Research analist
 • HBO opleiding voor tarotist; N.V. tarot, gebruik van met name de Voyager en Raider Waite-decks. Enkel het eerste theoriejaar.
 • Soulsinging: Workshop opgesplitst in drie delen:
 1. Werken met stem en geluid

 2. Op zoek naar eigen zielslied

 3. Stem als helend instrument

 • Shamansinging: Vier jaar lang opeenvolgende cursussen van alle sjamanistische liederen en muziek.
 • Intuïtief kaartlezen: bij de Roos te Amsterdam.
 • Creatief met tarotkaarten; bij de Roos te Amsterdam.
 • Workshop Coaching: Post-HBO Amsterdam Pro-educate Amsterdam
 • In het voorjaar van 2010 een opleiding Counseling


Aiwendil, de herkomst.

In het leven zijn er mensen die je inspireren tot grotere dingen. Tolkien is voor mij een van deze personen.

De boeken 'De Hobbit' en 'In de Ban van de Ring' maar zeker ook de schrijver zelf inspireren me nog elke dag. Het was daarom al snel bekend dat mijn praktijk een elfennaam zou krijgen. Ik heb gekozen voor Aiwendil, een van de bijfiguren in 'In de Ban van de Ring'. Aiwendil is de elfse naam voor Radagast de Bruine, een van de 5 Istari die in Midden-aarde woonde. 

Hij leefde in het Demsterwold of Taur e-Ndaedelos wat letterlijk 'Woud van Grote Angst' betekent. Het woud had die naam gekregen nadat Sauron (de handlanger van het kwaad) zich er in Dol Guldur vestigde na zijn eerste nederlaag in Midden-aarde.
Tijdens het verhaal van de Hobbit waren het Gandalf de Grijze en Radagast de Bruine die Sauron uit Dol Guldor en het Demsterwold verjoegen. Door het verjagen van het grote kwaad kreeg dit grote woud de mogelijkheid om zijn ware schoonheid te tonen. Ik zelf heb lang geleefd in angst, angst om te zijn wie ik werkelijk ben en om wat mijn verleden me heeft aangedaan. Ik heb ook mijn demonen, mijn grote kwaad weten te verjagen en zo kan ik nu de wereld mijn ware schoonheid tonen. Daarnaast noemde men Radagast vaak de dwaas. En ik streef er naar te leven zoals de dwaas. De man/vrouw die gaat waar het leven je brengt en daarbij er op vertrouwt dat alles uiteindelijk op zijn pootjes te recht komt. En die elke dag nieuwe dingen leert en geniet van het leven. Heb je nog vragen over Tolkien, kom dan vooral even kijken op de site van Unquendor, het Tolkiengenootschap in Nederland: http://www.unquendor.nl, of vraag mij er naar.

Voor de liefhebbers heb ik een Lord of the Rings tarotdeck om een legging mee te doen.